СОФИЯ     Европейските шампионки на двойки жени по бадминтон

...
СОФИЯ     Европейските шампионки на двойки жени по бадминтон
Коментари Харесай

Сестри Стоеви се прицелиха в медал от световното

СОФИЯ

 

 

Европейските шампионки на двойки дами по бадминтон Стефани Стоева и Габриела Стоева оповестиха, че главните им цели до края на годината са да завоюват орден от международното състезание и да се изкачат до топ 8 на международната класация. Хасковлийките бяха наградени за спортисти номер 1 на април, откакто в края на предишния месец завоюваха историческа първа европейска купа за българския бадминтон на шампионата в испанския град Уелва. Стефани и Габриела Стоеви получиха също специфична трофейна купа от управлението на БФ Бадминтон.
" За нас е огромна чест да получим тези награди. Все още не можем да повярваме, че спечелихме тази европейска купа. Борихме се четири години за този орден и сме доста щастливи, че сме на върха на европейския бадминтон ", сподели Габриела Стоева.
" За нас това европейско състезание беше в действителност доста тежък шампионат. Миналата година загубихме на финала и този път, в случай че не бяхме взели златото, щеше да бъде неуспех ", добави Стефани Стоева.
" Основната ни цел е международното състезание в Китай в края на юли. Надяваме се на положително показване и да вземем орден. Освен това желаеме да влезем в топ 8 на международната класация, с цел да участваме в заключителния Мастърс шампионат на най-хубавите осем в света ", сподели Габриела Стоева. В момента сестрите са на 10 място в ранглистата.
Тази неделя, сестрите завоюваха купата на двойки на държавното състезание по бадминтон, а Стефани Стоева стана и шампионка на сингъл дами.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР